Intimiteiten, Kantinegesprek en meer...

 
From: "Golflengte" <golflengte@PROTECTED>
Subject: Intimiteiten, Kantinegesprek en meer...
Date: January 31st 2018
Golflengte nummer 2, 2017
Intimiteiten
Tuinonderwerpen tijdens Kantinegesprek
Coaching van uw talent
Cursus Ontwerpen met beplanting
Schoenen uit, telefoon inleveren
Congres Publieke Ruimte

Intimiteiten

In de koude grauwheid van de dag brengen alleen de katjes van de hazelaar enige kleur.
Fris geel en toch al wat uitgeleefd. Een bloeier in de kou.
Een aanstellerige aalscholver die meent altijd overal recht op te hebben, vliegt laf weg.
Sinatra zingt op de autoradio over het meisje uit Ipanema. Ik ken haar niet maar kan me haar wel voorstellen. Door de klank van zijn stem zie ik zelfs de plooien van haar zomerse jurk. Het moet daar mooi weer zijn.
Een man fietst voorbij, de ellebogen breed uitstaand en de handen aan het stuur. Hij fiets niet, hij trekt en duwt. Alsof hij achter alle dijken tegelijk wil geraken.
Aan de rand van de weg zit iemand in zijn tractor te slapen.
De premier praat over iets. Ik hoor hem via de radio en zie hem er bij kijken. Glimlachend en geknepen oogjes achter de brillenglazen.
Gek dat het zachte gele stuifmeel dat zo verwaait in de wind, straks in de herfst zulke harde noten zal geven.

Tuinonderwerpen tijdens Kantinegesprek

Op woensdag 14 februari 2018 gaat om 19u30 opnieuw Het Kantinegesprek van start. In deze 17de aflevering zal het tuinontwerp in heel veel facetten aan bod komen. De tuin, als culturele projectie van het landschap en de natuur is immers een boeiende leefwereld van de mens en blijft in volle ontwikkeling. Elke spreker belicht weer een ander facet:

  • Kyra Kuitert en Rosemarie Maas spreken over hun boek ‘Prettige Plekken’, een boek over succesvolle openbare ruimte met veel tips
  • Een coördinator van Hogeschool Van Hall Larenstein of NL Greenlabel geeft een toelichting op de nieuwe cursus ‘Ambassadeur Leefbare Stad’
  • Tuinontwerper Pieter Jansma ging naar China en deed mee aan de UNESCO-training over de klassieke tuinen van Suzhou (klik voor Garden of the Humble Administrator)
  • Jennie Elzinga, is manager van 2XPO en geeft een uitnodiging om naar Tuinidee in Den Bosch te komen vanwege een hele nieuwe opzet
  • Hovenier Sjaak Willemstein won voor de tweede keer de trofee ‘Duurzaamste hovenier van Nederland’. Hij vertelt hoe dat ging
  • Michel Lafaille vertelt over een tentoonstelling in fotomuseum Rotterdam, boeiend voor elke tuinontwerper

De formule blijft ongewijzigd: 6 sprekers komen hun werk of onderwerp voorstellen en krijgen daar ieder 20 minuten voor. Na afloop is er alle gelegenheid om te praten met de sprekers en om te netwerken, uniek in de ontwerpwereld. Daar wordt telkens goed gebruik van gemaakt.
De entree en de eerste koffie is gratis, opgave is wel verplicht, via info@PROTECTED.  Het Kantinegesprek vindt plaats in het ACEC gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn (naast het CODA Museum). Voor deelname aan het buffet om 18u00 dient men zich ook op te geven (kosten 10 euro).

Coaching van uw talent

Michel Lafaille heeft een kort intensief programma ontwikkeld, dat op tijden in overleg kan plaatsvinden. Door uit te gaan van jouw vroegere tuinontwerpen, wordt geanalyseerd hoe jij effectvoller tewerk kunt gaan en kom je samen met hem tot een ontwikkeling van jouw talent. Met verbazende inzichten en resultaten.
Een persoonlijke coaching van 2,5 dag. U laat ontwerpen zien en legt uit waarom u tot bepaalde beslissingen bent gekomen. Na deze presentatie wordt in overleg bepaald aan welke aspecten en onderdelen gewerkt wordt. Een speciaal lesprogramma wordt uitgewerkt. Dat is de agenda voor de volgende dagen, met ongeveer een week rijpingstijd tussenin. De data zijn in overleg. Vol met inspiratie en motiverende gesprekken. waardoor u meteen anders naar ruimte kijkt. Neem contact op met info@PROTECTED.

Cursus Ontwerpen met beplanting

De beplantingscursus van Sanne Horn, Ontwerpen met Beplanting, start op woensdag 14 februari 2018. Tien woensdagen lang zal Sanne Horn, geassisteerd door Angela Warmerdam, opnieuw haar kennis overbrengen op de cursisten.
Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor deze opleiding. Vraag de studiebrochure aan via info@PROTECTED.
Deze tiendaagse opleiding is meer dan enkel het leren van eigenschappen van plantsoorten of het toepassen van bepaalde combinaties. De plantenkennis en het gevoel voor esthetica vormen de basis van elke ontwerper en beplantingsexpert, maar er is ook een groot deel van het werk waar weinig over gesproken wordt en dat het werkelijke onderscheid maakt bij beplantingsplannen.

Schoenen uit, telefoon inleveren

Aan de bezoekers van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam wordt bij het betreden van de tentoonstelling Unwired van fotograaf Jacqueline Hassink verzocht om hun schoenen uit te doen en telefoon in te leveren om zo voor even weer te ervaren hoe het is om te leven zonder digitale connecties. De tentoonstelling Unwired confronteert ons met onze smartphoneverslaving en appelleert aan een fundamentele behoefte aan mentale rust.
Jacqueline Hassink reisde voor Unwired de wereld over naar zogenaamde ‘white spots’, plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere in de afgelegen oerbossen op het Japanse eiland Yakushima, op de eilandengroep Svalbard in de Noordelijke IJszee en op de hooglanden van IJsland. Ook bezocht zij een ‘digital detox’ spa in Duitsland waar je kunstmatig van de digitale wereld bent afgeschermd. In contrast met deze verstilde plekken heeft Hassink portretten gemaakt van mensen in de metro die gekluisterd zijn aan hun telefoon. Kijk voor de praktische details op de website.

Congres Publieke Ruimte

Of het nu gaat over mobiliteit, klimaat, veiligheid, citymarketing of jeugdbeleid: publieke ruimte is steeds aan de orde in het maatschappelijke debat. Steden en gemeenten beseffen dat een andere kijk op hun openbare ruimte vaak de sleutel is om een goed beleid te voeren. Het Congres Publieke Ruimte reikt heel wat van deze sleutels aan. In het verkiezingsjaar 2018 laat het congres u kennis maken met de steeds veranderende inzichten en ontwikkelingen op gebied van openbare ruimte en de raakvlakken met andere beleidsdomeinen. U verneemt er wat komende legislatuur ‘trending’ wordt op vlak van publieke ruimte.
Na vier edities in Brussel en Mechelen wordt Gent vanaf 2018 de thuisbasis voor het Congres en Forum Publieke Ruimte. Vroege vogels hebben een streepje voor: tot 9 februari loopt een vroegboekactie met aantrekkelijke tarieven. Lees alle details en het programma op www.congrespubliekeruimte.info. Op de foto de Stadsmarkt in Gent van Robbrecht en Daem.

 
Klik hier voor een
gratis abonnement op Golflengte.
Klik hier voor voorgaande edities.
© 2018 Copyright Michel Lafaille, Tiel - Alle rechten voorbehouden  
Golflengte is een tweewekelijkse uitgave van Michel Lafaille, met eigen redactie en fotografie.
Techniek Eva Laurijssens van Engelenhoven.
U kunt zich gratis abonneren of uw e-mailadres (example@PROTECTED) wijzigen door hier te klikken.
 
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Door u aan te melden op deze verzendlijst ontvangt u GRATIS een tweewekelijkse nieuwsbrief per e-mail.

Privacy Policy:

Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en niet aan anderen ter beschikking gesteld.