Ontplooiing als Ontwerper, Aparte lesdagen en meer...

 
From: "De Koerier" <koerier@PROTECTED>
Subject: Ontplooiing als Ontwerper, Aparte lesdagen en meer...
Date: October 16th 2017
 
|koerier|42 / 2017

Ontplooiing als Ontwerper

De belangrijkste taak die men als ontwerper tegenover zichzelf heeft is om te blijven ontwikkelen en zich steeds meer te ontplooien. Door open te staan en op te nemen, meer te worden wie men al was. Studeren is daarbij een van de meest vruchtbare vormen van openheid. Wie studeert stelt de hersenen wijd open voor bewust uitgekozen ervaringen met de bedoeling de opgenomen gegevens een plaats in het eigen gedachtegoed te geven. Zeker in een groep. Door ontvankelijkheid voor elkaars gedachten is de onrust mogelijk die creativiteit verwekt, zegt natuurkundige en essayist Gerard Bodifée in zijn boek ‘Aandacht en aanwezigheid’.
Ontdek meer van uzelf in een vijfdaagse cursus  ‘Ontplooiing als ontwerper’, van het allerhoogste ontwerpniveau, die start op dinsdag 24 oktober 2017 en vervolgens vijf dinsdagen doorloopt. Vraag snel de studiegids aan via info@PROTECTED.


 

Aparte lesdagen Natuur en Tuin

De cursus Natuur in Tuinontwerp is aangevangen met een fijn clubje mensen. U kunt bij interesse ook losse dagen bijwonen als cursist:
vrijdag 20 oktober 2017: Leo Goudzwaard, Loofbomen en hun ecologische waarde.
vrijdag 27 oktober 2017: Wouter van Eck, Ontwerp van voedselrijke plekken.
vrijdag 3 november 2017: Wankja Ferguson, De inzet van beplanting voor insectenleven.

Elk van deze dagen staat op zichzelf, met aparte en specifieke informatie, waardoor er apart aan kan worden deelgenomen. De prijs per dag, inclusief digitale sheets die u ontvangt, koffie en lunch bedraagt 185 euro, vrij van btw. U ontvangt hiervoor een factuur, als beroepskosten te gebruiken. Plaats ACEC gebouw in Apeldoorn, van 09u30 tot 16u30.
Foto:


 

Boeiende sprekers bij Kantinegesprek

Op woensdag 15 november 2017 vindt de nieuwe aflevering plaats van Het Kantinegesprek met boeiende sprekers en onderwerpen. De formule is gewild bij het publiek welk zich vanuit heel het land verenigt om de bijeenkomst bij te wonen en elkaar te treffen. Wederom komen 6 sprekers hun werk of onderwerp voorstellen en krijgen daar ieder 20 minuten voor. Na afloop is er alle gelegenheid om te praten met de sprekers en om te netwerken. Men maakt nieuwe contacten of doet een boel inspiratie op. De gekozen sprekers tijdens deze editie vormen een bijzonder boeiend programma, zowel actueel als informatief.

  • Landschapsarchitect René van der Velde die werkt bij TU Delft is projectleider van WeSense, een project over omgevingsperceptie, waarbij mensen door middel van een app hun indruk geven van hun stedelijke perceptie in Amsterdam. Daaruit is een digitaal overzicht  ontstaan van alle impressies. Een noviteit in de ontwerpwereld.
  • Ontwerper Vincent Wittenberg van bureau Gewildgroei Le Roy komt spreken hoe zij geïnspireerd door de ecokathedraal van LeRoy om in Utrecht een kunstmatig ecosysteem te bouwen. Wat is de stand.
  • Als vertrouwd zal Meneer Vermeer weer iets komen doen waarbij het publiek een specifieke plant dient te ontdekken. Botanische informatie op een heel andere manier dan normaal.
  • Onderzoeker en publicist Leo den Dulk beloofde tijdens het O’FEST al terug te komen naar Apeldoorn. Die dag verscheen zijn boek over Mien Ruys en ondertussen is er een reizende tentoonstelling bij gekomen. Veel stof te over dus.
  • Ruimtelijk kunstenares Irene Droogleever Fortuyn realiseerde in 2017 het project ‘De Tuin en de Tuinman’ in het Amstelpark te Amsterdam. Zij vindt dat lokale kennis wordt in hiërarchische structuren vaak overgeslagen, niet gehoord of niet geraadpleegd. Daarom wil zij de tuinmannen een stem geven.
  • Michel Lafaille toog via twee tentoonstellingen naar Parijs en Barbizon en ontdekte de geweldige inspiratie die Nederlandse en Franse kunstenaars rond de vorige eeuwwisseling vonden in elkaar en in elkaars werk. Een mooi voorbeeld voor de ontwerpwereld van de tuinen. 
De entree en de eerste koffie is gratis, opgave is wel verplicht, via info@PROTECTED. Het Kantinegesprek start om 19u30 en vindt plaats in het ACEC gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn (naast het CODA Museum). Voor deelname aan het buffet van 10 euro dient men zich ook op te geven.


 

 

 

DE ONTWERPTAFEL
VRIJDAG 3 NOVEMBER 2017
EEN ACTIEVE MANIER VAN ONTWIKKELING
info@PROTECTED
 
 
 
     
   
   
   
   
Forward to a Friend
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Informatie van |het ontwerpinstituut|

Privacy Policy:

Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.