Ontwerpkunde en Kantinegesprek

 
From: "De Koerier" <koerier@PROTECTED>
Subject: Ontwerpkunde en Kantinegesprek
Date: November 13th 2017
 
|koerier|46 / 2017

Allerlaatste keer Ontwerpkunde

Dit is het moment om deel te nemen aan de cursus ‘Ontwerpkunde voor tuin en park’.
Michel Lafaille zal namelijk voor de laatste keer deze lessen geven. Start is op donderdag 23 november aanstaande.  Daarna stopt hij als docent.
Deze tiendaagse ontwerpopleiding van niveau behandelt de inzet van ontwerpkundige onderdelen zoals:

  • de stappen van de ontwerpmethodiek
  • de kracht van kijk- en looplijnen
  • de ontwerpcompositie
  • het schrijven van een programma van eisen
  • historie van ontwerpen en de hortus conclusus

De cursusonderwerpen zijn zeer divers, breed gericht op het hele vakgebied. Er is aandacht voor de historie van het ontwerpvak, voor de abstractie van analyse en inzicht, maar evengoed voor het praktische gebruik van beplantingen en bomen.
Michel Lafaille is gevormd als theaterregisseur in Brussel vooraleer hij in Velp als ontwerper afstudeerde. Dus is er ook veel aandacht voor ‘presenteren’.
Wilt u alle praktische info, stuur een e-mail naar info@PROTECTED, waarop u de studiegids toegestuurd krijgt. Op de foto Stania State in Oenkerk, van Roodbaard.


 

Kantinegesprek

Woensdag aanstaande, 15 november 2017, is er een nieuwe aflevering van Het Kantinegesprek, ontmoetingsplaats van tuinontwerpend Nederland. Weer staan boeiende sprekers op het programma, die komen vertellen over hun activiteiten. Weer komen veel interessante collega’s om kennis mee te maken of te herbegroeten en diverse contacten te leggen. Een zinderende avond, leerzaam en genoeglijk of zoals onze taal het reeds zo mooi uitdrukte: ‘ter leering ende vermaeck’. Typisch ontwerpinstituut.

De sprekers: Landschapsarchitect René van der Velde over het digitaal indruk geven van de stedelijke perceptie in Amsterdam / Ontwerper Vincent Wittenberg van bureau Gewildgroei komt spreken over hun inspiratie van de ecokathedraal van LeRoy / Meneer Vermeer levert Botanisch Cabaret /  Leo den Dulk over zijn boek over Mien Ruys / Ruimtelijk kunstenares Irene Droogleever Fortuyn wil  tuinmannen een stem geven / Michel Lafaille toog via twee tentoonstellingen naar Parijs en Barbizon. Entree en eerste koffie gratis, wel opgeven via info@PROTECTED.
De avond start om 19u30, toegang en koffie zijn gratis. Wilt u meedoen met het buffest, dat start om 18u00 en kost 10 euro. Ook hiervoor aanmelden aub.


 

 

 

HET KANTINEGESPREK
WOENSDAG 15 NOVEMBER 2017
ONTMOETING MET COLLEGA’S
info@PROTECTED
 
 
 
     
   
   
   
   
Forward to a Friend
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Informatie van |het ontwerpinstituut|

Privacy Policy:

Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.