Sprengenpark, Oudof, Santhagens en meer

 
From: "De Koerier" <koerier@PROTECTED>
Subject: Sprengenpark, Oudof, Santhagens en meer
Date: December 5th 2017
 
|koerier|49 / 2017

Aftrap aanplant Sprengenpark

Activiteit in het Sprengenpark te Apeldoorn. Het ontwerpproject dat onder leiding van Jacqueline van der Kloet tot stand kwam, bevat tien kleurige vasteplantenborders voor het Sprengpark te Apeldoorn. Gedurende zeven dagen kregen tien ontwerpers die door een jury geselecteerd waren, afgelopen juni les van Jacqueline van der Kloet en bezochten ze samen met haar diverse locaties ter inspiratie. Nu plantte de wethouder Detlev Cziesso symbolisch een vaste plant die al die tienduizenden bollen en knollen, vaste planten en siergrassen verbeeldde die nog zullen volgen. Want de volgende dagen wordt onder het liefdevolle oog van de ontwerpers alles uitgezet en aangeplant. In de maand mei 2018, als alles gegroeid is en in bloei staat, wordt een heus volksfeest georganiseerd voor de omwonenden zodat het hun park wordt. In het ACEC gebouw komt dan een kleine tentoonstelling van de plannen met de beplantingsplannen en enkele lezingen. Op de foto zeven van de ontwerpers met de wethouder en Angela Warmendam die het project namens HOI begeleid.  Nieuws volgt.


 

Oudolf en Santhagens kiezen OVTP

Het bestuur van Ontwerpers Vereniging voor Tuin en Park (OVTP) laat weten bijzonder verheugd te zijn om bekend te kunnen maken dat Piet Oudolf en Edwin Santhagens hebben ingestemd met hun benoeming tot erelid van de vereniging.
Piet Oudolf is een beroemde tuin- en landschapsontwerper met als specialiteit beplanting, die met zijn nieuwe benadering en visie op de inzet van beplantingen wereldfaam heeft opgebouwd. Hij blijft met zijn passie voor planten nog steeds  vol overgave experimenteren.
Edwin Santhagens (foto) is een vermaard tuin- en landschapsarchitect, die steeds op verrassende wijze duurzaamheid integreert in zijn ontwerpen en waarde toevoegt aan het stedelijke landschap.
Beiden hebben door hun niet aflatende inzet voor de kwaliteit van het ontwerp, dat de ambitie van de doorsnee opdrachtgever ver overstijgt, de titel van erelid verdiend.
Daarnaast looft het bestuur hun voorbeeldfunctie en educatieve rol voor het ontwerpvak.
Met deze eerste benoemingen is een start gegeven tot een galerij van ereleden.
Meer informatie over deze vereniging is te vinden op www.ovtp.nl.


 

Ontwerpen met Beplanting

Op woensdag 10 januari start de unieke cursus ‘Ontwerpen met Beplanting’ van Sanne Horn in Apeldoorn. In Nederland bestaat er geen vergelijkbare opleiding, waar de ontwerper zo diepgaand en uitgebreid kan ingaan op de inzet en het gebruik van beplanting in tuin en openbare ruimte.
Sanne Horn, geassisteerd door Angela Warmerdam, doceert een bijzondere aanpak om tot een beplantingskeuze te komen in een ontwerp. Bij haar is het verhaal van de plek, de omgeving, de opdracht van belang. Nooit het anonieme inzetten van beplanting, enkel om het uiterlijk. Men leert dus niet zozeer de nomenclatuur als wel over het gebruik van karakter en eigenschappen van de beplanting, als materiaal dat de ontwerper ten dienste staat om het ontwerp samen te stellen en te verlevendigen.
Vraag de gratis studiegids op om deze manier nader te bestuderen via een bericht naar info@PROTECTED.


 

 

 

NOTEER ALVAST
WOENSDAG 14 FEBRUARI 2018
HET KANTINEGESPREK

 
 
 
     
   
   
   
   
Forward to a Friend
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Informatie van |het ontwerpinstituut|

Privacy Policy:

Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.