Start in het nieuwe jaar, pluk een dag en meer

 
From: "De Koerier" <koerier@PROTECTED>
Subject: Start in het nieuwe jaar, pluk een dag en meer
Date: December 18th 2017
 
|koerier|51 / 2017

Start in het nieuwe jaar

Alle medewerkers en docenten van |het ontwerp instituut| wensen u een mooie kerstperiode en prettige feestdagen. Een tijd in het jaar van bezinning en intern geluk. Al dan niet met feestelijkheden.
We treffen elkaar in het nieuwe jaar, want ook in 2018 staan inspirerende activiteiten op het programma. Hieronder alvast twee echte ‘groene’ onderwerpen, die in het palet van elke ontwerper thuishoren. Het secretariaat blijft bemand, dus u kunt altijd bij ons terecht voor vragen, studiegidsen of informatie.
Fijne Kerst.


 

Pluk een cursusdag

Goed nieuws. De cursus ‘Natuur in Tuinontwerp’ staat opnieuw op het programma. Vijf dagen verschillende onderwerpen die gerelateerd zijn aan de inzet van natuur in vorm of in onderdeel van een tuinontwerp. Met vier verschillende docenten (op foto Wankja Ferguson tijdens snoeidag februari 2016).
Ook nu kan men weer intekenen op 1, 2 of meer cursusdagen naar believen, of de reeks in zijn geheel doen. Vanaf 16 februari 2018 vijf vrijdagen achter elkaar.
Vraag de cursusbrochure aan via info@PROTECTED. Een fragment eruit: ‘Opdrachtgevers voelen zich verbonden met een maatschappelijke problematiek, met fenomenen zoals klimaatverandering, de inzet voor biodiversiteit en de verzwakking van het natuurlijk milieu. Het zal dus steeds belangrijker worden voor de tuin- en landschapsontwerper om de kennis te bezitten zo te kunnen ontwerpen en te beantwoorden aan die behoefte. Plantenkennis alleen volstaat dan niet. Een tuinontwerper is geen bioloog of ecoloog, maar iemand die een uitdrukking en vormgeving moet vinden voor het eisenprogramma van de opdracht,  waarnaast ook het natuurgevoel van de opdrachtgever gestalte krijgt.’


 

Ontwerpen met Beplanting

Deze tiendaagse opleiding is meer dan enkel het leren van eigenschappen van plantsoorten of het toepassen van bepaalde combinaties. De plantenkennis en het gevoel voor esthetica vormen de basis van elke ontwerper en beplantingsexpert, maar er is ook een groot deel van het werk waar weinig over gesproken wordt en dat het werkelijke onderscheid maakt bij beplantingsplannen. Dat is de expertise en het inzicht. Sanne Horn leert over deze belangrijke onderdelen. Vanaf woensdag 10 januari 2018. Uitgebreide studiegids en overzicht van het lessenschema worden u toegestuurd op aanvraag via info@PROTECTED. Op de foto de Proveniershof te Haarlem, genomineerd voor de Lieven de Keypenning 2017.


 

 

 

NOTEER ALVAST
WOENSDAG 14 FEBRUARI 2018
HET KANTINEGESPREK

 
 
 
     
   
   
   
   
Forward to a Friend
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Informatie van |het ontwerpinstituut|

Privacy Policy:

Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.