Bijgeleerd, felicitaties en meer...

 
From: "De Koerier" <koerier@PROTECTED>
Subject: Bijgeleerd, felicitaties en meer...
Date: January 15th 2018
 
|koerier|2 / 2018

Bijgeleerd

Bijgeleerd deze week:

"Die paadjes moeten we nog wegontwerpen", spontane uitspraak van Sipke Terpstra.
"Ik mis je in de ontwerpelarij", oproep aan iemand door Carla Wilhelm.

Kan wegontwerpen een doel zijn? Of is het een gevolg? Dit werkwoord vertelt wel meteen wat er gaat gebeuren, het opent een belofte. Men gelooft in het resultaat, het is slechts een detail, dat komt nog wel. Want als ont- werpen, de toevalligheid van het geworpen zijn wegneemt, dan is het weg- ontwerpen daar weer een reactie op. Men brengt alles dus terug naar de geworpen toestand. Of is dat te filosofisch gezien?

‘Ontwerpelarij’ klinkt prettig, ontspannen, creatief en energiek. Beter dan ‘de passie van het groene vakgebied’.

Laat weten als u een nieuw woord of uitdrukking hoort of ontdekt, bestaand of niet, dat met ontwerpen verbonden is. We gaan ze verzamelen. Op de foto een voortuin in Sézanne (F), waar de gemeente alle leegstaande huizen verfraait door de tuinen te onderhouden.


 

Felicitaties

Het gebeurt niet dikwijls, dat iemand twee maal de prijs Duurzaamste Hovenier van het Jaar wint, en al zeker niet als die prijs nog maar twee keer is toegekend.
Sjaak Willemstein heeft dit beleefd. Afgelopen donderdag ontving hij uit handen van de jury de gouden prijs. Zilver was er voor Eco-Care Gorris uit Zutphen en brons voor Ecologisch hoveniersbedrijf Michiel Coesèl uit Groningen. De winnaars werden bekend gemaakt door Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel. Willemstein won de prijs eerder in 2013. Volgens de jury heeft hij sindsdien verdere stappen gezet om nog duurzamer te werken. Willemstein zoekt aansluiting bij lokale ondernemers, zorginstellingen en scholen om zijn duurzame denk- en handelswijze te presenteren.
Sjaak is bestuurslid van de Ontwerpers Vereniging Tuin en Park (OVTP) en is daar het aanspreekpunt voor de verbreding van ‘Duurzaamheid en ecologie’.  Tevens is hij cursist van |het ontwerp instituut| waar hij voor de cursus ‘Ontwerpkunde’ zijn getuigschrift haalde.
Foto Paulien Varkevisser.


 

Coaching van uw talent

Michel Lafaille heeft een kort intensief programma ontwikkeld, dat op tijden in overleg kan plaatsvinden. Door uit te gaan van jouw vroegere tuinontwerpen, wordt geanalyseerd hoe jij effectvoller tewerk kunt gaan en kom je samen met hem tot een ontwikkeling van jouw talent. Met verbazende inzichten en resultaten.
Een persoonlijke coaching van 2,5 dag. Je laat enkele ontwerpen zien en legt uit waarom je tot bepaalde beslissingen bent gekomen. Na deze presentatie wordt in overleg bepaald aan welke aspecten en onderdelen gewerkt wordt. Een speciaal lesprogramma wordt uitgewerkt. Dat is de agenda voor de volgende dagen, met ongeveer een week rijpingstijd tussenin. De data zijn in overleg. Vol met inspiratie en motiverende gesprekken. Waardoor je meteen anders naar ruimte kijkt.
Neem contact en bespreek je wens: info@PROTECTED.


 

 

 

NOTEER ALVAST
WOENSDAG 14 FEBRUARI 2018
HET KANTINEGESPREK

 
 
 
     
   
   
   
   
Forward to a Friend
 
 
  • This mailing list is a public mailing list - anyone may join or leave, at any time.
  • This mailing list is announce-only.

Informatie van |het ontwerpinstituut|

Privacy Policy:

Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.